NIEUWS

De nieuwe actualiteitsles en lesbrief staan online!

Actualiteitsles: Oranjedag

Artsen en zorgpersoneel van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn een petitie begonnen tegen het grote Oranjedag van Radio 538 dat 24 april in de stad plaatsvindt. De petitie is inmiddels meer dan 300.000 keer ondertekend. De burgemeester van Breda, Paul Depla, zegt dat hij eerst alle adviezen “zorgvuldig” wil afwegen voordat hij beslist of hij een vergunning verleent voor het evenement, waarbij 10.000 bezoekers welkom zijn. “De maatschappelijke onrust zien we overal, zeker in de stad Breda”, zegt hij. Maar hij zegt ook te luisteren naar de “1,2 miljoen mensen” die geprobeerd hebben een ticket te kopen.

Vinden studenten dat Oranjedag mag doorgaan? Waarom wel of waarom niet? Je bespreekt het met deze actualiteitsles. Studenten denken ook na over alternatieven voor het grote festival.

Lesbrief: Vrijheid

De dagen 4 en 5 mei zijn weer in zicht. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Twee belangrijke dagen om stil te staan bij onze vrijheid. Maar wat is vrijheid? Welke 4 verschillende vormen van vrijheid zijn er? Wat gebeurt er wanneer vrijheden en rechten met elkaar in conflict staan? En wat betekent vrijheid eigenlijk voor jongeren?

In samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei en onze Young Reporters hebben we een kant-en-klare les over vrijheid ontwikkeld.

Terug naar nieuws