NIEUWS

De nieuwe actualiteitsles staat online!

De afgelopen dagen ging op Instagram een post viraal met de tekst ‘Text me when you get home‘, oftewel ‘laat het even weten als je thuis bent’. De afbeelding werd op Instagram geplaatst door de Britse influencer Lucy Mountain. De aanleiding voor het bericht was de dood van de 33-jarige Sarah Everard, die op 3 maart vermist raakte in London toen ze ’s avonds naar huis liep. Haar lichaam werd woensdag 10 maart teruggevonden in het bos. Een politieagent is aangehouden en wordt verdacht van ontvoering en moord. De gebeurtenis heeft het gesprek rondom geweld en straatintimidatie tegen vrouwen opnieuw aangewakkerd.

Ook in Nederland is het ‘laat even weten wanneer je thuis bent’-appje een procedure die veel vrouwen en meisjes standaard uitvoeren wanneer ze met vriendinnen hebben afgesproken. Dat wordt bevestigd door de duizenden reacties en deelacties van Lucy’s bericht.

 

Hoe normaal is het eigenlijk, dat je voorzorgsmaatregelen treft wanneer je alleen over straat gaat? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid?
In deze actualiteitsles wordt dieper ingegaan op dit onderwerp. Er wordt aandacht besteed aan victim blaming en aan wat je kunt doen wanneer je in situatie terechtkomt die je niet vertrouwt.

Terug naar nieuws